“Det er ikke vægten, det er mere måden den bæres på!”

Hvorfor har lige jeg fået stress?


Ofte tænker vi på stress som, at vi er under for meget mentalt eller følelsesmæssigt pres Stress er i høj grad også fysisk. Stress kan påvirke, hvordan du føler, tænker og opfører dig, og hvordan din krop fungerer. Fordi dit sind og krop konstant interagerer. Stress kan forårsage hovedpine, forhøjet blodtryk og mavesmerter.

Hvad er stress?

Alle har brug for en vis mængde stress eller pres for at leve godt. Det er det, der får dig ud af sengen om morgenen og motiverer dig hele dagen. Men stress bliver problematisk, når der er for meget eller for lidt.
Mens manglende stress betyder, at din krop er understimuleret, er stress, der er for intens eller langvarig, belastende for kroppen. Det får din krop til at frigive stresshormoner over en længere periode.

Stress forårsager en bølge af hormoner i din krop. Når din krop registrerer stress, reagerer en lille region i hjernen. Hypothalamus reagerer ved at stimulere kroppen til at producere hormoner, der omfatter adrenalin og cortisol.

Disse hormoner hjælper dig med at håndtere alle trusler eller pres, du står overfor – som kaldes ‘Fight – flight’ responsen. – vil du læse mere, se nederst

Hvad kan hjælpe?

• Motion hjælper med at opbygge produktionen af din hjernes følsomme neurotransmittere, kaldet endorfiner
• Regelmæssig motion kan øge selvtillid, humør og søvnkvalitet og mindske risikoen for depression
• Motion kan reducere risikoen for større sygdomme, såsom hjertesygdomme, slagtilfælde, diabetes og kræft

Behandling af stress

• Afstressning
er afgørende. Det vil sige at du igen kan mærke og regulere din krop. Stress kan opleves så voldsom, at vi ikke har lyst til at mærke eller være i kontakt med kroppen. Du får afstressningsteknikker, så det er trygt og vitaliserende at være i kroppen igen. Med andre ord, du skal have ro på nervesystemet igen. Et af de typiske er at pulsen øges i det øjeblik du oplever pres / ‘fare på færde’.

Forebygge stress
• Lytte til din krops signaler
• Fokus på eget velbefindende – tid til at regulere nervesystemet

At føle indre ro og tryghed er forudsætningen for udvikling. Derfor er kendskab til hvordan du beroliger dit nervesystem en del af behandlingen.

For at høre mere om hvordan jeg kan hjælpe dig med identitetskrise (link til kontakt) på 27 48 04 26 for en uforpligtende samtale

________________________________________

Adrenalin øger din puls, hæver dit blodtryk og giver ekstra energi. Cortisol, kendt som stresshormonet, øger også midlertidigt energi ved at udløse frigivelsen af glukose i blodbanen for at hjælpe personen med at kæmpe eller løbe væk. Samtidig undertrykkes andre kropsfunktioner, som ikke er nødvendige straks, såsom fordøjelse. Kropens reaktion på stress regulerer normalt sig selv. Som dit hormonniveau falder, vil dit hjerte og blodtryk vende tilbage til det normale.

Dette øger risikoen for en række fysiske sundhedsproblemer, herunder hovedpine, maveforstyrrelser og højt blodtryk. Det kan endda øge risikoen for slagtilfælde eller hjerteanfald. Oftere fører stress til psykiske problemer. Det kan få folk til at føle mistillid, vrede, angst og frygt, som igen kan ødelægge relationer hjemme og på arbejde. Stress spiller også en central rolle i udviklingen af angstlidelser og depression. Langsigtet stress kan spille kaos med dit immunsystem, og en nylig undersøgelse tyder på, at det øger oddsene ved at udvikle virusinfektioner. Andre undersøgelser fandt personer, der led af kronisk stress på arbejdspladsen, en større risiko for at udvikle metabolisk syndrom , hvilket er en kombination af diabetes, højt blodtryk og fedme.

Årsager til stress

Mange aspekter af livet kan forårsage stress, som f.eks. Pengeproblemer, arbejdsproblemer eller vanskelige forhold. Når en person er stresset, kan den komme i vejen for at styre ansvar, som igen kan hæve på endnu mere pres. At skulle klare sygdom kan forveksle disse slags stress.
Fortsæt med at læse hovedhistorien

Nylige undersøgelser tyder på, at vores gener er tæt knyttet til vores personligheder og kan derfor diktere, hvor modtagelig vi skal stresse.

Kan stress helbredes?

Der findes alvorlige former for stress, og selv om du er så hårdt ramt at hjernecellerne i hippocampus svinder, så kan du heldigvis danne nye.


Det var skrækhistorien

Du kan også vælge at se på stress som en gave.
Ved at øve dig i at mærke dig selv og være i din krop kan du forebygge stress. Du vil du samtidig mærke en øget velvære og livsglæde.

Hvad er stress og hvornår bliver det farligt? Stress er en livstilssygdom i dag og flere får sygdommen. Vi lever et liv i dag hvor præstationen er i højsæde og vi skal levere resultater på arbejdet, vi skal levere til familielivet.

Symptomer på stress? Hvordan spotter man lige om man er i farezonen? Kroppen reagerer med alarmberedskab, i presset og udfordrerne situationer. Hvis dette press ikke hurtigt forlader kroppen igen, kan det føre til alvorlige helbredsproblemer.

Stress er egentlig en naturlig del af os, for det er vores alarmberedskab!

Stress er derfor også en sund del af os, den er vores alarm og det der gør os istand til at sætte hurtigt ind når vi er presset – det kan for eksempel være, når der sker noget uventet, fare eller andet vi møder. Det er her vi har den sunde reaktion, selv om den kan føles ubehagelig uanset om den er sund eller ej. Alarmreaktionen er helt normal og hvis vi hurtigt får vi løst problemet, eller finder løsninger, falder vi hurtigt til ro igen. Vi skal kunne reagere hurtigt i pressede situationer, og stressreaktionen er derfor sund.

Hvornår holder det så op med at være sundt? Det gør det når den langvarige stress opstår og den opstår fordi vi ikke kan fjerne os væk fra de ting der stresser. Belastningen fortsætter så i uger, måneder eller år. Det ligger et enormt press på kroppen, der hele tiden producere adrenalin og kortisol – Det betyder at kroppen er i konstant beredskab og faktisk aldrig slapper af. Det kan i yderste instans medføre depressioner, hjerte-kar-sygdomme og varig hjerneskade.

Stress er altså alvor!


Kontakt mig her, jeg kan hjælpe jer videre!