Coaching er ” at låse op for potientialet & skabe vækst!”

Personlig udvikling &
coaching
er det perfekte match.

Det tager kortere tid end du tror, at ændre dit liv for evigt.

Har du, hvad der skal til for at forblive skarp? Jeg hjælper dig at styrke dit fokus, indsigt og ansvar. Det er helt afgørende for at opnå de konsekvente resultater, du længes efter.

NØGLEFORDELE VED COACHING

Få klarhed i dit formål:

Vær klar og fokuseret på de mål, der radikalt ændrer dit liv i det næste år.

Bliv en mere effektiv leder:

Få nye værktøjer og tillid til at bryde igennem begrænsninger og evner til at overtale, inspirere og forbinde dig med andre.

Forbered dig på forandring i dit liv:

Bliv herre over dine følelser. Det styrker din evne til at udvise mod, styrke, lidenskab og tillid til livets udfordringer og uventede forandringer. Sørg for, at du er opmærksom på

Opnå dine sundheds- og fitnessmål:

Det hjælper dig med fornyet energi, mere vitalitet og mere ansvarlighed. Er det svært at gøre det selv, kan du få hjælp fra en træner, der skubber dig.


Kontakt mig her!

Coaching er det universale sprog for udvikling!

Hvad er Coaching?

Begrebet coaching er på ganske få år blevet meget udbredt i Danmark. Indenfor branchen er coaching ofte defineret som en professionel samtale, hvor coachen neutralt og ikke-rådgivende styrer processen i mål ved hjælp af åbne spørgsmål. Netop fordi coaching ikke er rådgivning, vejledning eller terapi, men snarere et objektivt refleksionsværktøj, kan det anvendes meget bredt.

Hvordan foregår coaching?


Coaching foregår typisk som et fysisk møde, der varer mellem 45 min og tre timer. Men mange er også glade for telefoncoaching eller coaching via elektroniske medier. Coachen har ansvaret for at styre samtalen fremad, primært ved hjælp af spørgsmål. Coachen er ikke-dømmende og neutral og har ingen anden dagsorden end at være et professionelt redskab til at styrke processen fremad, uanset målet. Du kan forvente, at coachen indleder med at afklare forskellige praktiske forhold og rammer for forløbet, ligesom du vil have mulighed for at stille spørgsmål.

Hvorfor blive coachet?

For private giver et coachingforløb ofte en højere energi og bedre resultater. Forudsætningen for et højt udbytte er især viljen til forandring, modet til at være ærlig og en god kemi med coachen. Nogle bruger coaching kontinuerligt, og andre vælger at opsøge en coach, når de har en konkret problemstilling, en dårlig vane de vil kvitte eller en vigtig beslutning, de skal træffe.
Virksomheder anvender i stadig stigende grad coaches til en-til-en samtaler, teamcoaching eller faciliteringsopgaver. Det er ofte ønsket om trivsel, medarbejderfastholdelse og bedre resultater, der får virksomheder til at bruge coaching.

 

Coaching & Ledelsesudvikling


Vi ved alle, at det at være god til dit job ikke garanterer, at du er en god leder. Hvem har ikke på et eller andet tidspunkt haft en forfærdelig chef? Forhåbentlig har du også været heldig at arbejde under en virkelig inspirerende leder, der ved, hvordan man motiverer og får det bedste ud af teamet. Og vigtigere, hvordan bliver du sådan leder? Hvilken ledelsesform afhænger af virksomhedskulturen. Teamet eller organisationens størrelse, arten af arbejdet eller industrien og de pågældende personligheder. Der er dog nogle universelle træk. Effektiv styring er en kunst – men heldigvis er det en, der kan læres, hvis du følger nogle grundlæggende principper.

Her er nogle råd om at blive en bedre leder.

1. Vælg de rigtige personer

Det hele starter med at få det bedst mulige hold sammensat – så de sammen er større end summen af den enkelte. Vælg de rigtige personer til de rigtige job, så de er et komplementært team. Sørg for, at hver person ikke kun har de rigtige færdigheder, men endnu vigtigere passer til kulturen. Udviklingen af nøglepersoner kan være den største enkeltstående faktor for en organisations evne til at håndtere usikkerhed og at lykkes. Centralt er en leders evne til at engagere folk og tilpasse behovene hos enkeltpersoner

2. Vis empati

Empati er evnen til at lytte til folk, relatere sig til deres følelsesmæssige erfaringer og lade dem vide, at du gør det. Ledere med høj følelsesmæssig intelligens skaber gode teams. Det fører til større tillid og gennemsigtighed hos teamet. Som leder bør åbenhed og empati være en vigtig del af dit personlige varemærke. Flere mener, det er en leders vigtigste kernekompetence. At udvikle evnen til at forstå folk og danne relation med dem på en ægte meningsfuld måde er en afgørende faktor for, hvor godt du påvirker dem. Opstiller mål for dem, så det motiverer og belønner dem på en måde, som de hver især finder motiverende.

Medarbejderen hente de verbale og ikke-verbale udtryk for deres chef sindstilstand. Derfor skal ledere tage ansvar for den atmosfære, de skaber og former med deres egen adfærd. Lige fra den adfærd du ankommer til kontoret om morgenen. Det er også vigtigt at øve det, du prædiker. Du kan ikke forvente, at dine medarbejdere arbejder hårdere, end du er villig til. Rul op på ærmerne og lad dine hænder snavset. Som Lee siger, ‘Respect kommer ikke fra din position – du skal gøre dig den fortjent.

5. Deleger

Ved at delegere opgaver ud til dine medarbejdere, vil du opbygge deres evner og hjælpe dem med at nå deres potentiale. Forstyr ikke – ved, hvornår dine medarbejdere kan køre med ting.’ Det er vigtigt at lade dine medarbejdere tage ejerskab af deres arbejde og finde deres egne måder at gøre tingene på. Lad dem kende det resultat, du ønsker “Delegere ansvar snarere end opgaver”

6. Vær positiv og konstruktiv

At give rettidig og meningsfuld tilbagemelding til dine medarbejdere er afgørende, ligesom det er afgørende, hvordan det bedst kan give dem denne feedback. Crossing anbefaler at skræddersy din tilgang til hver enkelt person, hvor nogle mennesker kræver regelmæssig forsikring og support, og andre foretrækker mere autonomi. Lee tilføjer, at det er vigtigt at lade dine medarbejdere vide, hvad de gør lige så godt som hvilke områder de skal arbejde på.

Det er bedre at fortælle folk, hvad du vil have dem til at gøre i stedet for at fortælle dem, hvad du ikke vil have dem til at gøre. Hvis du er nødt til at kommentere dårlig ydeevne, skal du bruge faktiske observationer for at demonstrere problemet og tale om adfærd (som folk kan ændre) i stedet for at kritisere personligheder eller værdidomme.


7. Tak og beløn dine medarbejdere

Dette område er ofte forsømt, men kan ikke overvurderes. Det at takke nogen, kan gøre hele forskellen til, hvordan folk føler sig på jobbet. Når det kommer til belønninger er det vigtigt at give belønninger som folk finder glædelige. Nogen elsker at blive taget ud til frokost, mens andre måske foretrækker tid, eller mere selvstændighed og ansvar. Mange ledere belønner ud fra den måde, de selv kan lide at blive belønne.


8. Udvikle dine medarbejder

En leder er kun lige så god som deres hold. Fokuser på medarbejdernes udvikling, for deres succes er din succes. Vær tålmodig. Træn dem og træn dem og træn dem … det husker de. Den bedste måde at træne dine medarbejdere på er at hjælpe dem med at fokusere på proces frem for indhold. Som leder kommer folk til dig med problemer. I stedet for at komme ned i detaljer, træn folk. Hvis du ikke ved, hvor du skal starte, er her en ramme.

Bed personen om at:

• Skitser problemet
• Beskriv den indflydelse problemet har
• Forklar hvad de allerede har prøvet
• Definer, hvad et ideelt udfald ser ud;
• Udforsk de ressourcer, de måtte bruge til at komme derhen;
• Overvej mulige næste trin;
• Få dem til at prøve det og
• Kom tilbage til dig med resultaterne.

Dette giver problemet orientering og orientering mod en løsning. Medarbejderen får gode læringsmuligheder og mulighed for at løse problemet selv.

9. Frem innovation

Det er vigtigt for ledere at tænke ud af boksen og vide, hvornår man skal tage risici. Tag risici med dine medarbejdere – ofte bringer det positive overraskelser. Ved at give folk friheden til at arbejde sig gennem problemer og løsninger, vil du opmuntre til innovation, kreativitet og ressourcefærdighed. ‘Lad dit hold tænke for sig selv; Ikke kvæle deres kreativitet. Opmuntre til innovation – som Google der ugentlig tillader medarbejderen at forny sig. ‘ (Google giver faktisk sine medarbejdere mulighed for at bruge op til 20 procent af deres tid til at forfølge deres egne selvstændige projekter. Tilsyneladende fører denne uafhængige arbejdstid til 2,5 gange større produktivitet og genererer ideerne for 50 procent af alle nye produktudgivelser!)

10. Vær fleksibel

Gode ledere har en fleksibel tilgang og kan tilpasse sig de enkelte medarbejdere, så de kan arbejde efter deres egen individuelle stil. Derudover har fleksible arbejdspladspladser vist sig at være en stadig vigtigere prioritet for medarbejderne. En undersøgelse viser at fleksible arbejdsarrangementer er dem 5. vigtigste indflydelse på medarbejdernes præstationer og 4. vigtigste årsag til, at medarbejderne er i virksomheden. Med andre ord, fleksibilitet betaler sig, så tag dig tid til at høre, hvad dit hold har brug for.